Du är här:Start > Barn och ungdom

EFTER PLUGGET


För:  Årskurs 3 ,4 och 5


När: Måndagar 14:00


Vi träffas i Betelkyrkan. Tillsammans läser vi läxor, leker lekar och fikar. Så tag med dina läxor och kom!

Varmt välkommen!

Ansvarig ledare : Anne-Marie Karlsson tel. 0736120877

____________________________________________________________

EFTER PLUGGET, EN VERKSAMHET SOM FORTFARANDE HÅLLER

Efter plugget startade 2010 för att finnas till som en mötesplats för barn i årskurserna 3-5 i Vaggeryd. Det är ett samarbete mellan Betelkyrkan och organisationen Internationella vänner.

På måndagseftermiddagarna har barnen möjlighet att gå till Betelkyrkan efter skolan för att göra sina läxor och få hjälp med dem av frivilliga ledare. När Ann-Marie Karlsson och de andra ledarna startade igång verksamheten 2010 var det ingen som trodde att de 7 år senare fortfarande skulle vara ansvariga för verksamheten.  

Det är en blandning av flickor och pojkar som normalt inte deltar i Betels barn-eller ungdomsaktiviteter som kommer till Betelkyrkan på måndagarna. Internationella Vänner har som mål att främja kulturutbyten. Flera av barnen kommer ifrån helt andra förhållande och kulturer.  Efter plugget är då en utmärkt verksamhet att träffa nya vänner och integrera sig i samhället säger Ann-Marie. Förutom läxläsning inleds samlingen med mellanmål och efter de gjort sina läxor finns det möjlighet att spela sällskapsspel, pingis eller pyssla med något annat.